Termeni si conditii

1. DEFINITII

1.1. In cuprinsul prezentului document, urmatorii termeni folositi cu majuscule vor avea, daca din context nu rezulta altfel, intelesurile specificate mai jos:

PRODUSE SI SERVICII

Orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Reselecto.ro, clientului ca urmare a incheierii contractului.
SITE: reprezinta site-ul Internet apartinand Reselecto.ro, care se afla la adresa www.reselecto.ro, prin intermediul caruia utilizatorul are acces la informatii privind serviciile si produsele oferite de catre Reselecto.ro.

RESELECTO.ro:

Reprezinta societatea S.C. GELLIMPEX S.R.L., cu sediul in Sfantu Gheorghe, judetul Covasna, str. Lt. Paius David nr.9.B., inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J14/268/2005 si avand Codul Unic de Inregistrare RO17625071.

UTILIZATOR:

Reprezinta persoana fizica sau juridica care are sau obtine acces la continut-ul site-ului, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Reselecto.ro (electronic, telefonic, etc.).

CLIENT:

Persoana fizica sau juridica sau orice entitate juridica care isi face un cont in site si/sau efectueaza o comanda.

COMANDA:

Reprezinta un document electronic, generat ca urmare a accesarii site-ului de catre un client, prin care clientul transmite Reselecto.ro intentia sa de a achizitiona produse si de pe site.

CONTRACT:

Reprezinta o comanda confirmata de catre Reselecto.ro, prin care Reselecto.ro este de acord sa livreze clientului produse, iar clinetul este de acord sa efectueze plata acestora.

TRANZACTIE

Incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui produs de catre Reselecto.ro clientului.

TAXA DE TIMBRU VERDE

Valoarea exprimata in lei, platita de catre Reselecto.ro catre societatea autorizata cu preluarea operatiunilor de colectare, transport si valorificare/reciclare a deseurilor echipamentelor electrice si electronice, astfel cum este prevazut de legislatia in vigoare.

NEWSLETTER

Mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic (e-mail, SMS),asupra produselor/serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre Reselecto.ro intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea Reselecto.ro cu referire la informatiile continute de acesta.

UTILIZARE ABUZIVA

Reprezinta utilizarea site-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii Reselecto.ro.

utilizatorii/clientii acestui site sunt rugati sa citeasca cu atentie termenii si conditiile de utilizare urmatoare.

2. CONTINUTUL SITE-ULUI:

2.1. Informatiile publicate pe site sunt informatii de interes general despre Reselecto.ro, produsele comercializate de acesta, cat si alte informatii considerate de Reselecto.ro ca fiind de interes pentru utilizatori.
2.2. Informatiile sunt puse la dispozitia utilizatorilor de regula, in mod gratuit.

3. UTILIZAREA SITE-ULUI:

3.1. Utilizatorul se obliga sa acceseze si sa utilizeze site-ul in scopuri si prin mijloace care sa nu constituie o utilizare abuziva.

4. POLITICA DE VANZARE ONLINE

Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor disponibile pe site (imagini statice/dinamice/prezentari multimedia/etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Reselecto.ro, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.
Promotiile/ofertele prezente pe site sunt valabile intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.
Accesul in vederea efectuarii unei comenzii ii este permis oricarui client/utilizator.
Pentru motive justificate Reselecto.ro isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul clientului/utilizatorului in vederea efectuarii unei comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii clientului/utilizatorului pe site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Reselecto.ro. Prin lansarea unei comenzi pe site, clientul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Reselecto.ro isi deruleaza operatiunile pe site.
Reselecto.ro nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata de catre Reselecto.ro ca avand valoarea unui contract.
Notificarea primita de catre client, imediat dupa efectuarea comenzii are rol de informare si nu reprezinta confirmarea comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.
Contractul se considera incheiat intre Reselecto.ro si client in momentul primirii de catre client de la Reselecto.ro, prin intermediul postei electronice si/sau sms a notificarii de confirmare a comenzii. Asadar, contractul intra in vigoare la confirmarea comenzii de catre Reselecto.ro.
Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Reselecto.ro pe site vor sta la baza contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind certificatul de garantie.
Termenii si conditiile de utilizare pot fi modificate oricand prin actualizarea prezentului site, aceste modificari devenind obligatorii si cu efect imediat pentru toti utilizatorii/clientii.

5. COMANDA

Clientul/utilizatorul poate efectua comenzi pe site, prin adaugarea produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un produs este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea comenzii, implicit nici rezervarea automata a produsului.
Prin finalizarea comenzii, clientul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare online, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii.
Prin finalizarea comenzii, clientul consimte ca Reselecto.ro poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de Reselecto.ro, in orice situatie in care este necesara contactarea clientului.
Reselecto.ro poate anula comanda efectuata de catre client, in urma unei notificari prealabile adresate clientului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

 • neacceptarea de catre banca emitenta a cardului clientului, a tranzactiei, in cazul platii online;
 • datele furnizate de catre client, pe site sunt incomplete si/sau incorecte.

Factura se va emite pe baza datelor furnizate de catre client in procesul de creare cont, si/sau prin comanda plasata. Reselecto.ro nu este responsabil si nu poate fi tinut raspunzator pentru furnizarea unor date incorecte, incomplete si/sau neadevarate la momentul crearii contului si la data plasarii comenzii de catre client/utilizator.
Recomandam clientilor/utilizatorilor sa verifice datele furnizate Reselecto.ro in baza carora se va emite factura aferenta comenzilor.

6. PRETUL PRODUSELOR

Toate preturile aferente produselor prezentate pe site sunt exprimate in Lei (Ron) si includ T.V.A.
In conditiile prevazute de lege, pretul produselor electronice afisat pe site, include taxa de timbru verde.
In cazul platilor online Reselecto.ro nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de catre client, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de ron. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai clientul.
Pretul poate fi modificat de catre Reselecto.ro, in orice moment, fara preaviz.
Reselecto.ro atentioneaza asupra faptului ca exista cazuri cand, ca urmare a unor disfunctionalitati ale site-ului sau erori, pretul afisat pe site poate sa nu fie cel real. In aceste cazuri, Reselecto.ro va informa clientul asupra pretului corect.

7. LIVRAREA PRODUSELOR SI COSTUL TRANSPORTULUI

7.1. LIVRAREA

1. Pall-Ex:
– Termen de livrare 2-5 zile lucratoare
– ≤ 3000 Ron: cost transport 150 Ron
– > 3000 Ron: pretul produsului include costul transportului

2. Fan Courier:
– Termen de livrare 1-3 zile lucratoare
– În cazul pachetelor de maxim 5 kg, le expediem prin serviciul de curierat, iar în toate cazurile, clientul suportă costul transportului (plata la destinatar). Acest lucru depinde întotdeauna de greutatea produsului și de distanța suplimentară în kilometri (în orașele în care există un sediu “Fan Courier” este mai ieftin, în localitățile mai mici, la țară, este mai scump).

3. Ridicare personală

7.2. COSTUL TRANSPORTULUI

a) Costul transportului este:
– Pentru volume mici: livrare prin Fan Courier (curierat rapid) costa de la 25 de Lei. Depinde de volumul coletului.
– Pentru volume mari (electrocasnice): Costul transportului este de 150 lei.
– Gratuit pentru comenzi mai mari de 3.000 de lei.

b) Cum platesti:
– Transfer bancar – Vei plati contravaloarea comenzii in contul bancar pe care il vei primi in e-mailul de confirmare. Dupa incasarea sumei, vom preda coletul companiei de transport.
– Online cu card bancar.

8. LIMITAREA RASPUNDERII

8.1. Raspunderea pentru continutul site-ului. Reselecto.ro nu este si nu poate fi facut responsabil pentru prejudiciile create de erorile, neacuratetea sau neactualizarea informatiilor publicate sau mentinute pe site, care nu se datoreaza culpei sale.
8.2. In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse/promotii au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, ne alocam dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul telefonic/e-mail in cel mai scurt timp, despre eroarea aparuta, daca produsul nu s-a livrat inca.
8.3. Preturile produselor de pe acest site sunt informative si pot suferi modificari neanuntate. Promotiile prezentate pe site sunt valabile in perioada de timp mentionata / in cazul in care nu se mentioneaza o perioada de timp, acestea sunt valabile in limitele stocurilor disponibile.
Toate produsele prezentate pe acest site sunt disponibile in limita stocului fizic disponibil. In cazul epuizarii stocului reprezentantul Reselecto.ro va oferi alternative prin prezentarea altor produse asemanatoare ca si aspect si specificatii tehnice cu produsul comandat al carui stoc s-a epuizat.
8.4. De asemenea, imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate, pot diferi de imagini in orice mod.
8.5. Reselecto.ro isi rezerva dreptul sa completeze si sa modifice orice informatie de pe site.
8.6. Reselecto.ro nu raspunde de nicio pierdere, costuri, procese, pretentii, cheltuieli sau alte raspunderi, in cazul in care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Termenilor si conditiilor.
8.7. Colectarea datelor – se face prin diverse modalitati si instrumente specifice precum: soft profesional de urmarire a traficului, aplicatia de gestiune a newsletterului, prin salvarea in baze de date a diversele formulare de contact disponibile pe site care sunt completate de catre utilizatori, prin chestionare online etc.
8.8. Cookies – site-ul Rselecto.ro foloseste cookie-uri, acestea fiind date stocate pe hardul utilizatorului, continand informatii despre acesta. Folosirea mecanismului de tip cookie reprezinta un avantaj in folosul vizitatorilor, acesta premintand memorarea unor optiuni de navigare in site precum limba in care se afiseaza site-ul, tip de filtre care se aplica la afisarea unor anumite pagini, memorare numelui de utilizator si a parolei pentru un acces rapid la continutul site-ului. Neacceptarea unui cookie nu inseamna ca utilizatorului ii va fi refuzat accesul de navigare in site, de citire a continutului acestuia. Cu ajutorul cookie-urilor, proprietarii de site-uri pot monitoriza si segmenta interesele utilizatorilor fata de anumite zone sau aplicati ale site-ului, fapt care le permite ulterior imbunatatirea experintei de navigare, introducerea unui continut relevant pentru utilizator, etc. Unii dintre partenerii nostri de afaceri folosesc cookie-uri pe site-ul nostru , de exemplu, cei care isi fac publicitate. Cu toate acestea, nu avem acces si nici nu putem controla aceste cookie-uri.

9. Online cu card bancar prin EuPlatesc (Visa/Maestro/Mastercard).

In cazul optiunii de plata „Online prin card bancar” veti fi redirectionat catre pagina securizata a procesatorului de plati unde veti completa un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastra.

 • Platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro) se efectuaeaza prin intermediul sistemului „3-D Secure” dezvoltat de organizatiile de carduri Visa/MasterCard si care asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate ca al celor realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant.
 • „3-D Secure” asigura in primul rand ca nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului virtual.

Important de stiut! – Pentru platile prin card bancar nu este perceput nici un comision de la detinatorul de card!

 

10. Politica de returnare

Puteți returna produsul în termen de 14 zile, noi vom returna suma în termen de 30 de zile pe baza următoarelor:

1. Dacă este vorba despre un produs mai mic și acesta a fost trimis cu Fan Courier, returnarea va fi gestionată prin serviciul de curierat, suportată de client. Costul returului este suportat de client. După ce primim produsul înapoi, îl verificăm pentru a vedea dacă se află în aceeași stare în care a fost trimis. Dacă totul este în regulă, vom rambursa prețul produsului.

2. În cazul livrării prin Pall-Ex:

Produsul poate fi returnat doar pe o paletă, deci în intervalul de returnare de 14 zile trebuie păstrată paleta pe care a sosit produsul.

Pentru produsele cu o valoare de ≤ 3000 lei, factura include un cost de transport de 150 lei, astfel incat pretul integral al produsului va fi rambursat. Costul returului este suportat de client, iar noi vom emite o factură în valoare de 200 lei; când aceasta este achitată, comandam ridicarea coletului de la Pall-Ex. (Costul de transport este de 200 lei pentru returnare deoarece inițial transportul unui produs pe paletă costă acest preț, dar la achiziționare oferim un discount de 50 lei, însă acest lucru nu se aplică în cazul returnării.)

Pentru produsele cu o valoare > 3000 lei, factura nu include un cost de transport separat de 150 lei, acesta fiind inclus in pretul produsului. În cazul returnării, vom restitui suma produsului minus 150 lei și vom emite tot o factură în valoare de 200 lei; după achitarea acesteia, vom comanda ridicarea coletului de la Pall-Ex.

11. Garanție

Toate articolele comercializate pe reselecto.ro sunt produse second-hand, resigilate.

Pentru toate produsele vândute și livrate de către reselecto.ro beneficiezi de certificatul de garanție. Îl găsești în cutia produsului sau lipit pe exteriorul cutiei. Păstrează certificatul ca să poți beneficia de garanție, dacă va fi nevoie.
Termenul de garanție oferit este de 6 luni de la momentul preulării.
Dacă apar probleme de garanție, ne angajăm să remediem problema în maximum 14 zile de la repcepționarea produsului, și să expediem produsul reparat.

În cazul în care nu reușim să reparăm produsul în cele 14 zile, vă oferim un produs identic.

Orice produs care este returnat cu probleme de garanție, trebuie sa ajungă la noi cu documentele aferente, cerrificat de garanție copie bon fiscal și factură

 • costul transportului va fi suportat de către client
 • după primirea produsului, în maxim de 14 zile lucrătoare se repară sau se schimbă produsul cumpărat.
 • dacă nici unul nu este posibil atunci în cazul acesta se retunează banii.

Definirea defecțiunilor care nu intră în sfera garanției:

 • șoc mecanic
 • contact cu lichide
 • instalarea de software neautorizat de producător
 • utilizarea neconformă cu instrucțiunile de utilizare